Меню Затваряне

Ефектни лакове TerraEffect

Със серията ефектни лакове  TerraEffekt ще привлечете вниманието към своите продукти. Тук спадат възможностите за Drip-off, soft-touch, velvet-touch, motion coat, перлени, златни и сребърни ефекти, както и непрозрачно бяло. Предлаганите от нас ефектни покрития се открояват с блясък и добра покривност. Характеризират се с гъвкаво приложение и икономическа ефективност.

Ефектни лакове TerraEffekt

Drip off e привличащ вниманието метод за едновременно постигане на матови и гланцови ефекти. Actega предлага, както UV / UV-LED, така и водно-базирани решения в този сегмент.

Решенията на водна основа се състоят се от гланцово покритие на водна основа и грунд на маслена основа. Чрез тях се постигат приятно гладки матови повърхности и отчетливи разлики между матово и гланцово с добра устойчивост на надраскване и удари.

Чрез продуктите за UV могат да се постигнат фини до груби структури с отлична устойчивост на надраскване и удари. В резултат от това се наблюдават силни визуални и хаптични разлики в сравнение с гланцовия лак. 

MotionCoat™ е забележителна патентована UV технология с висока детайлност.

Motion coat sample

С MotionCoat ™ имате възможност да добави подобни на движение ефекти в своя графичен проект. Тази патентована технология има уникални характеристики за саморегистриране, които при използване с линейни векторни модели, създават изключителен ефект, който ще окаже незабавно въздействие върху потребителя. MotionCoat™ предлага матови и гланцови комбинации с много висока детайлност.

Неразделна част от компонентите за създаване на ефекта MotionCoat™ е файлът с изображение или вектор. MotionCoat™ се представя най-добре при използването на тъмни цветове, като по този начин се създава оптимален ефект. 

Motion coat pitcher

Перлени ефекти:

Перлените покрития са ефектен и високостойностен метод за обогатяване на печатната продукция. Те могат да се нанасят върху цялата повърхност или частично. В зависимост от цвета, размера и вида на пигмента могат да се постигат различни ефекти. Те могат да бъдат реализирани в почти всеки цветен нюанс: червен, син, сребърен или златист.

Метални покрития:

Златните и сребърни покрития от ACTEGA осигуряват гъвкав и икономичен начин за прилагане на метални ефекти. Този тип покрития се характеризират с много високи нива на блясък, изключителна покривност и детайлност.