Меню Затваряне

ACTGREEN - Лакове на база възобновяеми суровини

ACTGreen е част от портфолио продукти, които дават своя решаващ принос в областта на новите екологични решения при лаковете. Към него спадат три категории: Лакове ACTGreen®,  бариерни лакове ACTGreen® Barrier Coatings, ACTGreen® уплътняващи съединения.

ACTGREEN - Лакове на база възобновяеми суровини

Използването на природни ресурси в световен мащаб се увеличава и това се превръща в огромно предизвикателство. Глобалните екологични проблеми, изменението на климата и увеличаването на количествата отпадъци предизвикват търсене на решения. 

Лаковете за полиграфията трябва да осигуряват ефективен външен вид, да предпазват отпечатания продукт от драскотини и да добавят стойност на отпечатания продукт. В същото време те трябва да бъдат екологични и да спестяват ресурси.

Идеята за устойчивост с всеки ден става все по-важна! 

Лаковете ACTGreen® са предназначени за прилагане при производството на картонени опаковки, публикации и акциденция. Портфолиото включва както продукти на базата на рециклирани суровини от изкопаем произход и био базирани материали, така и покрития на базата на възобновяеми ресурси под формата на растителни смоли. Всички продукти са добре утвърдени на пазара или са по-нататъшно развитие на съществуващи, познати продукти.
При нас ще откриете налични три различни гланцови лака и матов лак ACTGreen®. В зависимост от продукта те осигуряват бързо изсъхване, много висока устойчивост при „мокро слепване“ и добра устойчивост на изтриване. Предлага се и версия за последващ топъл печат, както и за двустранно лакиране. Процентът на екосъобразност варира в зависимост от функционалността и желаните свойства.

Уплътняващите съединения ACTGreen® са без съдържание на PVC и пластификатори за опаковане на храни. Представляват смеси от внимателно подбрани термопластични еластомери, без миграция на вредни вещества в храната. За разлика от тях, PVC-съдържащите пластификатори могат да мигрират в храната и по този начин да повлияят на човешкото здраве. Освен това PVC е една от най-замърсяващите пластмаси. Уплътняващи съединения се използват при различни видове опаковки, капачки за тях и пр. и имат пряк досег със съдържанието на опаковката.

Уплътняващите съединения ACTGreen®, включващи марката PROVALIN®, отговарят на всички изисквания за безопасност и екологичност на опаковките и са подходящо решение за всички видове опаковки, включително съобразено с процесите на пълнене (затваряне).

Бариерни лакове за опаковъчната индустрия

ACTGreen® Barrier Coatings е портфолио от бариерни лакове за опаковъчната индустрия с разнообразни решения. Освен функционалност, тези продукти позволяват да се премахнат вредните за околната среда слоеве на PE, като по този начин дават възможност за опростен производствен процес и допринасят за устойчиво рециклиране на крайния продукт. Лаковете осигуряват безопасност и стабилност при обработката и защитата на крайния продукт, например срещу мазнини, вода, водни пари, млечни продукти, алкохол, масло или основи.