ACTGREEN - Лакове на база възобновяеми суровини
ACTGreen е част от портфолио продукти, които дават своя решаващ принос в областта на новите екологични решения при лаковете. Към него спадат три категории: Лакове ACTGreen®, бариерни лакове ACTGreen® Barrier Coatings, ACTGreen® уплътняващи съединения.
Използването на природни ресурси в световен мащаб се увеличава и това се превръща в огромно предизвикателство. Глобалните екологични проблеми, изменението на климата и увеличаването на количествата отпадъци предизвикват търсене на решения.
Лаковете за полиграфията трябва да осигуряват ефективен външен вид, да предпазват отпечатания продукт от драскотини и да добавят стойност на отпечатания продукт. В същото време те трябва да бъдат екологични и да спестяват ресурси.
Идеята за устойчивост с всеки ден става все по-важна!
Уплътняващите съединения ACTGreen® са без съдържание на PVC и пластификатори за опаковане на храни. Представляват смеси от внимателно подбрани термопластични еластомери, без миграция на вредни вещества в храната. За разлика от тях, PVC-съдържащите пластификатори могат да мигрират в храната и по този начин да повлияят на човешкото здраве. Освен това PVC е една от най-замърсяващите пластмаси. Уплътняващи съединения се използват при различни видове опаковки, капачки за тях и пр. и имат пряк досег със съдържанието на опаковката.
Уплътняващите съединения ACTGreen®, включващи марката PROVALIN®, отговарят на всички изисквания за безопасност и екологичност на опаковките и са подходящо решение за всички видове опаковки, включително съобразено с процесите на пълнене (затваряне).
Бариерни лакове за опаковъчната индустрия
ACTGreen® Barrier Coatings е портфолио от бариерни лакове за опаковъчната индустрия с разнообразни решения. Освен функционалност, тези продукти позволяват да се премахнат вредните за околната среда слоеве на PE, като по този начин дават възможност за опростен производствен процес и допринасят за устойчиво рециклиране на крайния продукт. Лаковете осигуряват безопасност и стабилност при обработката и защитата на крайния продукт, например срещу мазнини, вода, водни пари, млечни продукти, алкохол, масло или основи.