Меню Затваряне

Метални ефекти и перлени пигменти

Продуктите от категория „Метални ефекти и перлени пигменти“ позволяват подсилване на конкретни детайли, което дава висока добавена стойност на крайния продукт. Те намаляват себестойността за производство от последващо облагородяване, посредством други довършителни технологии.

ECKART е един от водещите световни доставчици на подобни мастила за печатната индустрия. Продуктите се открояват с високо ниво на блясък и покритие и се предлагат за различни печатни технологии – солвентни, водно-базирани, UV. Разработена е и специална серия, подходящи за хранителни опаковки.

ULTRASTAR е иновативен продукт, чрез който металните ефекти се постигат изключително лесно по начин, който до момента е бил достъпен единствено чрез метализирани субстрати или трансферни фолиа. Чрез него може да се постигне огледален ефект или такъв, сравним с топъл или студен печат. Налични са за дълбок, флексо и ситопечат. Възможността за нанасяне само на определени места води до икономия на материал. Подходящ е както за абсорбиращи, така и за неабсорбиращи повърхности.

Мастилата ROTOSTAR покриват широка гама от приложения, добавяйки стойност чрез красиви метални ефекти към вече отпечатаната продукция. Предлагат се в модификации на водна, солвентна и UV основа. Серията ROTOSTAR UV FP 64 е подходяща за изработка на скреч покрития върху лотарийни билети, директен маркетинг и други промоционални продукти.

METALSTAR е продуктова гама от метални мастила, гарантиращи стабилна производителност при работа, добра покривност, издръжливост и блясък.  METALSTAR 08 SuperEco е безвосъчна серия с добра адхезия, подходяща за печат върху филми и други неабсорбиращи субстрати. Налични са и алтернативи без използване на минерални масла. Модификацията METALSTAR UV 21 Super Gloss са еднокомпонентни метални мастила за офсет. Пигментите в тези продукти комбинират изключителен блясък и трансферни свойства.

UNIPAK e серия подходяща за печат върху велпапе, картон, хартия и метални кутии. Предлага се в серии за офсетов, флексо и UV печат. Специалната модификация UNIPAK LED 485 LITHO са сребърни и златни мастила за офсетов печат с LED изпичане. Сред неговите предимствата са, че не съдържа Irgacure® 369 и разтворители, златните нюанси не съдържат минерални масла, а в сребърните те са под 1%.

Мастилата TOPSTAR са разработени чрез PVD ефектни пигменти и се предлагат във версии за конвенционален офсет, UV и воднобазирани.

PRIMASTAR е специално разработена серия мастила за постигане на холограмен ефект в ситопечата.

Серията JETFLUID е разработена за мастиленоструйни дигитални технологии на печат. Необходимо е машината да разполага с отделен канал за специални цветове. По този начин лесно може да се добавя стойност при печата, без допълнителни инвестиции и без това да води до забавяне на работата на машината. Ще постигнете запомнящи се ефекти, заменяки бялото с мастила от серията  JETFLUID.