Меню Затваряне

Мастила за метални опаковки

Tinprint е серия мастила за метални опаковки на J+S. Характеризират се с висока температурна устойчивост и добра гъвкавост. Налични са в разновидности за конвенционален офсет и UV + LMI. Подходящи са за косвен контакт с хранителни и фармацевтични опаковки, минимизирайки потенциалната миграция.

Мастила за метални опаковки

UV мастила за метални опаковки

Мастилата от тази продуктова линия се характеризират с:

✔ добра устойчивост от надраскване
✔ термоустойчивост до 200 °C
✔ висока наситеност и яркост

Подходящи са за нанасяне върху предварително лакирани метални повърхности, а също така и върху PVC, PET, PS, PE, PP. Препоръчително е тестването за съвместимост с конкретни медии, повърхности и технологии за нанасяне. Използването на добавки от производителя гарантира добрите характеристики на мастилата.

Конвенционални офсетови мастила за метални опаковки

Продуктите от тази серия не съдържат минерални масла и гарантират:

✔ добра устойчивост от надраскване
✔ стабилност на процеса
✔ висока наситеност и яркост
✔ отговарят на изискванията на EuPIA и REACh

Подходящи са за нанасяне върху предварително лакирани метални повърхности. За постигане на оптимални технически свойства е препоръчително
минимизирането на подаване на вода по време на процеса на печат. Времето за изпичане на мастилата при температура 150 – 190 °C е в рамките на 8 – 12 минути. 

При нас ще намерите и непрозрачно бяло мастило със слаба миризма, висока устойчивост на надраскване и слабо пожълтяване. Устойчиви са на стерилизация (60 минути при температура 129 °C) и топлина до 200 °C.