Меню Затваряне

Лакове, мастила и химия за термосвиваеми етикети

В изминалия месец химичният концерн ACTEGA обяви нови попълнения в своето богато продуктово портфолио, които допълнително подобряват визуалните и тактилните ефекти, постижими при термосвиваеми етикети.

Това са специфичен тип етикети, които по същество частично или напълно обвива опаковката, независимо дали става въпрос за пластмасова бутилка, метална консерва, стъклен буркан или друг подобен артикул. Те най-често се произвеждат от полиестерен или пластмасов филм. На пазара вече се предлагат и екологично чисти решения от гледна точка на субстрата. Сред предимствата, които дава използването на термосвиваеми етикети спадат:

Мостра термосвиваеми етикети

✔ 360-градусово покритие за още по-привлекателен дизайн на Вашите продукти;

✔ Перфектна защита с перфорация, предпазваща от фалшификация и повторно използване на опаковките;

✔ Отлична издръжливост на екстремни температури, висока влажност и други неблагоприятни условия;

✔ Рециклируемост поради неизползване на лепила при поставяне на етикета, което позволява лесното им последващо отделяне и рециклиране.

Печата при термосвиваемите етикети се извършва от вътрешната страна, най-често чрез флексо- или висок печат. По този начин мастилото е предпазено от външни условия, но за сметка на това бихте могли да добавите впечатляващи ефекти. Тук идва ролята на нашия партньор ACTEGA, които предлагат всичко необходимо за отпечатване и облагородяване на термосвиваеми ръкави.

Разработените от компанията мастила и лакове работят успешно върху всички често използвани субстрати, включително PET, OPS и PVC. Специална селекция от лакове осигурява функционални, визуални и осезателни при допир ефекти за едностранни и дори двустранни облагородяващи процеси. Създадени са технически решения за справяне с често срещани проблеми, срещани в този тип производство.

Мостра термосвиваеми етикети

В портфолиото си ACTEGA предлага широка гама от лакове за термосвиваеми ръкави, насочени към специфични крайни продукти, свързани с: храни, напитки, здравеопазване, фармация, козметика, лична хигиена, домакинска или промишлена химия и други. Сред функционалните и ефектни лакове спадат такива за UV (включително с ниска миграция), UV-LED, UV wet touch, солвентни и хибридни AQ-UV soft touch.

Мастилата на Actega в този сегмент са разработени така, че да осигурят отлична възможност за печат. При нас ще откриете:
✔ UV непрозрачни бели мастила
✔ UV сребърни мастила
✔ Сребърни мастила на основата на разтворители
✔ ACTExact® UV и UV-LED флексо стандартни и персонализирани мастила
✔ ACTExact® UV и UV-LED специални мастила

Мостра термосвиваеми етикети

При химията за термосиваеми етикети можем да предложим лепило на водна основа с термо активация и лепило за шевове. Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация и намиране на конкретно решение за предлаганите от Вас продукти в областта на опаковките.