Меню Затваряне

Ефектни лакове за ламинатни тубички

Тубичките са предпочитана форма за опаковане във фармацевтичната, козметичната, а в нередки случаи и за хранително-вкусовата промишлености. Възможността за постигане на уникално потребителско усещане и отличен външен вид е от съществено значение за търговските марки. От друга страна тенденцията в световен мащаб е за замяна на конвенционалните пластмасови опаковки. Целта е намаляване използването на вредни за околната среда суровини и избягване на последващ отпадък, който не подлежи на рециклиране. Всичко това води до търсене на нови решения, каквото е използването на ламинатни тубички.

Благодарение на подобренията в технологиите за производство, ламинатни тубички съчетават в едно предимствата на алуминиевите и полиетиленовите съставки. Те гарантират изключителни бариерни свойства и широка гама от довършителни процеси. При тях са обособени два типа бариерни свойства – алуминиеви и пластмасови. Първите, известни като алуминиеви бариерни ламинати, са подходящи за агресивни пълнежи. Вторите ще откриете под наименованието синтетични бариерни ламинати. При тях няма наличие на алуминий, а са съставени изцяло от PE слоеве с добавен EVOH (ethylene vinyl alcohol copolymer). Тубичките, произведени по този метод впечатляват със своята стабилна форма и добра рециклируемост.

Опаковката често е един от факторите, въз основа на които потребителят взема своето решение за покупка. В последните години възможността за въздействие върху няколко сетива е от съществено значение. Вече не е достатъчен само визуалният подход. Усещанията, които се предават чрез докосване с човешка ръка допълват и засилват визуалното впечатление от продукта. Тактилните ефекти придават на продуктите естетически и висококачествен външен вид. Кадифената повърхност, придаваща усещане за меко докосване в много индустрии играе важна роля и насърчава продажбите.

Решението, което предлагаме е Actega GALACRYL® 89.501.14 UV-DualCure Softtouch

Това е първият в света декоративен лак, придаващ различни ефекти при докосване (наподобяващи кадифе, кожа или гума), предназначен за ламинатни тубички. Това екологично чисто решение на водна основа решава предишните проблеми – постигане на дългосрочната устойчивост от надраскване, абразия и петна върху кадифените повърхности. Втвърдяването му става посредством UV технология. Друго предимство са неговите ниски нива на миграция, което позволява прилагането му за храни и други чувствителни продукти. Ако сме предизвикали интереса ви към тази иновация, не се колебайте да се свържете с нас.